adlertour.com
Skype: adlertour Chat with me

07.01.2014 Аниматори ще представят нови туристически обекти в Община Балчик

07.01.2014 Аниматори ще представят нови туристически обекти в Община Балчик

Община Балчик предвижда обучение на аниматори за новите туристически атракции в региона - късноантичната и ранносредновековна крепост "Дионисополис", стогодишна мелница и текето "Як Язълъ Баба - Свети Атанас" край село Оброчище, съобщава БТА.

Обявена е обществена поръчка за обучение на служителите в културните обекти, които се очаква да бъдат посетени от 23 000 туристи за година. Новите туристически атракции ще бъдат представяни с едночасова интерпретативна програма на пет езика, като общината ще купи 100 технически устройства за туристите. Екскурзоводите и уредниците аниматори в обектите трябва да бъдат обучени до края на юни, според обявената обществена поръчка.

Паметниците на културата се подготвят да станат по-достъпни за туристите в рамките на проект по оперативната програма "Регионално развитие" с финансов ресурс от 5 539 000 лева. Крепостта "Дионисополис" се смята за едно от най-мащабните отбранителни съоръжения във Византийския свят. В старата мелница ще бъде уредена музейна експозиция "Пътят на зърното" и ще бъде разкрит културно-информационен център. Ще бъде подобрена инфраструктурата и около светилището в село Оброчище, което от 16-и век събира поклонници.

 

 

 

Facebook страница

ADLERTOUR © 2009-2016