adlertour.com
Skype: adlertour Chat with me

19.12.2013 Музей на виното ще бъде открит в Мелник

19.12.2013 Музей на виното ще бъде открит в Мелник

Десетата годишнина на Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в Сандански ще бъде отбелязана с официалното откриване на Музей на виното в Мелник на 21 декември.

Богатата експозиция на новия музей ще бъде разположена в няколко зали в избата на един от хотелите в най-малкия български град. Музеят ще разполага и с дегустационна зала. Специална зала е изградена по древна мелнишка технология, в нея е подредена постоянна отворена изложба на специална секция мелнишки вина, произведени от винарските изби на регион Средна Струма, които са за продажба

Колекцията към момента наброява около 400 бутилки, като сред тях има и скъпи експонати. Като консултанти при подбора им са привлечени местни енолози, които ще дават информация и ще разказват историята на лозарството и винопроизводството в региона. Хотелиерите от Сандански и Мелник очакват атрактивната сбирка да се превърне в една от туристическите атракции в Югозападна България.

За церемонията по откриването са поканени зам.-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев и шефът на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

 

 

 

Facebook страница

ADLERTOUR © 2009-2016