adlertour.com
Skype: adlertour Chat with me

17.12.2013 Боровец стартира новия зимен сезон 2013/2014

17.12.2013 Боровец стартира новия зимен сезон 2013/2014

Официалният старт на зимен сезон 2013/14 в Боровец беше даден на 14. декември. Гостите на курорта се радваха на богата програма с музика, карнавално шествие и огнено шоу. За най-малките гости на Боровец беше предвидено безплатно обучение и каране на ски в “Борокидс” парк като за тях беше осигурена и ски екипировка. Уникален снежен бар се грижеше за подгряването на посетителите с греяно вино, а скулптори изработваха впечатляващи фигури от лед.

Новият зимен сезон в Боровец ще бъде изпълнен със значими спортни събития. За тринадесети път, след десет Европейски и две Световни купи, Боровец отново ще бъде домакин на голямо международно състезание. На 15 и 16 февруари в курорта ще се проведе Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 г. Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов.

Курортът е подготвил богата палитра от забавления не само за пистите. Сдружението на хотелиерите в Боровец организира два големи фестивала през сезона: на 17-18 януари - Фристайл Фестивал с двудневно ски и сноуборд състезание на писта “Иглика”, карнавално спускане, огнено шоу и DJ парти и второ издание на традиционните Фолклорни празници Боровец Зима’14 с кукерски събор, изложба на занаяти в хотел Самоков, фолклорни концерти и демонстрации на български обичаи, както и дегустации на традиционни ястия в края на февруари - началото на март. Хотелите са подготвили програма с анимация за гостите на Боровец, като всеки ден от седмицата различни хотели предлагат тематични забавления, сред тях: бирфест и Ирландска вечер, Латино вечер и караоке, Руска вечер, Българска традиционна вечер, “На чай с легендата на българските ски – Петър Попангелов” и др.

 

 

 

Facebook страница

ADLERTOUR © 2009-2016