adlertour.com
Skype: adlertour Chat with me

17.12.2013 Зимния сезон в Банско стартиран от световни ски легенди

17.12.2013 Зимния сезон в Банско стартиран от световни ски легенди

Вицепремиера Даниела Бобева, министъра на младежта и спорта – Мариана Георгиева, министъра на инвестиционното проектиране – Иван Данов и зам.-министъра на икономиката и енергетиката с ресор Туризъм – Бранимир Ботев официално откриха зимният сезон в Банско.

Откриването на сезона уважиха и най-големите имена на световните ски – Алберто Томба, Марк Жирардели, Люк Алфан, Юре Козир и Петър Попангелов, които взеха участие на откриването на сезона в Банско под бурните аплодисменти на хилядите на площада. В церемонията по откриването взе и Генади Стоицов от Банско, завоювал два златни олимпийски медала на „Спешъл олимпикс” тази година.

Програмата на празника беше обогатена и с кулинарната изложба „Това е Банско”, където над 50 местни фирми демонстрираха кулинарни умения. Кметът на Община Банско Георги Икономов се обърна към участниците с думите: „За мен е огромно удоволствие да Ви приветствам с „добре дошли” на станалата традиционна кулинарна изложба „ Това е Банско” . Чрез нея ние доказваме за пореден път, че Банско е не само един от най-големите европейски и световни курорти, но и град, запазил и съхранил традициите и обичаите си."

Академията на световните ски награди удостои Банско с приза „Най-добър зимен курорт в България”. Призът бе връчен от легендите в австрийските ски Михаел Валхофер и Щефан Еберхартер по време на пищна церемония в Кицбюел, в която взеха участие над 200 топ мениджъри на водещи ски курорти и хотели. В анкетата, организирана от Академията са гласували над 1 млн. души от цял свят. Благодарение на Банско България също получи световно признание, като попадна в топ 20 на страните от целия свят с най-добър зимен туризъм.

 

 

 

Facebook страница

ADLERTOUR © 2009-2016