adlertour.com
Skype: adlertour Chat with me

16.12.2013 Обсъждат създаването на закон за планината

16.12.2013 Обсъждат създаването на закон за планината

Нов закон за планините, който се очаква да подкрепи развитието на ски курортите в България ще бъде предложен за обсъждане през следващата година, стана ясно по време на дискусия за проблемите на зимните курорти в Пампорово. Според заместник-министъра на икономиката Бранимир Ботев, цитиран от Дневник, законът можел да се напише до май. Вече е факт поканата към експерти от Франция, където още от 1985 г. функционира закон за планината.

Бранимир Ботев изрази мнение, че подобен закон ще спомогне за изясняване на досегашните неясноти и противоречия за развитие на зимните курорти в България. По неговите думи, ако не се създаде подобен закон, ще са нужни промени в 16 закона и други нормативни актове, за да се осигури развитието на ски туризма в страната.

Според вицепремиера Даниела Бобева такъв закон е по-скоро дългосрочна, а не мигновена цел. Тя призова инвеститорите в зимния туризъм да представят план за действие от четирите големи ски курорта. Бобева покани в този процес да се включат и по-малките курорти. Тя съобщи, че предстои в най-гледаното време по националната телевизия - в сутрешния блок, четирите курорта да предоставят видеоинформация за пистите.

 

 

 

Facebook страница

ADLERTOUR © 2009-2016