adlertour.com
Skype: adlertour Chat with me

11.12.2013 Български студенти ще участват в състезание по мениджмънт в туризма

11.12.2013 Български студенти ще участват в състезание по мениджмънт в туризма

Отбор от четирима български студенти ще вземе участие в международното състезание European Mise en Place Cup (ЕмКъп) между десетки Европейските висши училища по мениджмънт в туризма през януари 2014. Българският отбор е единственият от нашата страна, поканен на състезанието, което ще се проведе в Амстердам, Холандия. Темата на надпреварата тази година е „Устойчиво развитие на туризма – еко туризъм (Agenda for the Future)“.

Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава. Тази година, освен от България в състезанието ще вземат участие студентски отбори от 11 държави - Швейцария, Австрия, Франция, Холандия, Германия, Чехия, Испания, Велокобритания и др. Тимът на българските студенти се състои от – Пламен Димитров, Мартин Василев, Габриела Кирова и Кристина Андонова, второкурсници в специалност Хотелски мениджмънт във Висше училище Международен колеж (ВУМК) във Варна.

За да достигнат до първото място, студентите трябва да се състезават в три кръга, които включват: заснемане на тематичен видео клип, в който младежите от всеки тим трябва да представят себе си, страната си и училището, от което идват; разработване на бизнес проект на тема „ Устойчиво развитие на туризма – еко туризъм“ и трети кръг, провеждащ се в Амстердам през януари 2014, в който ще бъде поставена тайна задача, съчетана с презентация пред туристически компании и участници от университетите.

ВУМК е единственото поканено българско висше училище и изпраща за трети пореден път състезатели на EMCup. На последните три състезания отборът е бил в топ 10 в крайните класирания от съревнованието.

 

 

 

Facebook страница

ADLERTOUR © 2009-2016