adlertour.com
Skype: adlertour Chat with me

10.12.2013 Интерпретативна програма ще представя нови туристически обекти в Балчик

10.12.2013 Интерпретативна програма ще представя нови туристически обекти в Балчик

Едночасова интерпретативна програма на пет езика ще представя нови туристически атракции в Балчик, съобщават от пресцентъра на морската община, цитирани от БТА.

По проект финансиран с близо 5 539 000 лева по оперативната програма "Регионално развитие" Община Балчик ще закупи 100 технически устройства за туристите, които ще могат сами да ги програмират на български, английски, руски, немски и румънски език при посещение на късноантичната и ранносредновековна крепост "Дионисополис", старата мелница и текето "Як Язълъ Баба - Свети Атанас" край с. Оброчище.

Крепостта "Дионисополис", която заема площ от 360 декара е сочена от специалистите като една най-мащабните в целия Византийски свят. В стогодишната мелница, която е била сред най-модерните индустриални обекти на Балканите, с части от стари машини и технологични линии ще бъде уредена музейна експозиция "Пътят на зърното". В рамките на проекта ще бъде подобрена и туристическата инфраструктура около големия култов комплекс в село Оброчище, изграден през 16 век.

 

 

 

Facebook страница

ADLERTOUR © 2009-2016